Descriere
Guma de guar este un agent de îngroșare și stabilizare fără gluten ce se poate folosi în preparate reci, cât și calde.
CARACTERISTICI GUMĂ DE GUAR:
- Produs bio
- Garantat fără gluten, AFDIAG: FR-011-032
- Gramaj: 60g
BENEFICII:
- Guma guar are mai multe beneficii pentru sănătate, dar cel mai notabil avantaj al său este capacitatea de stabilizare, fiind utilizată la deserturile și băuturile de ciocolată.
- Nivelul său ridicat de α-D-galactoză înseamnă un conținut de 1,5 până la 2 reziduuri de manoză pentru fiecare galactoză.
- În comparație cu glutenul, guma de guar este un liant excelent pentru lactate și brânzeturile moi.
- Se utilizează și în sosul de pește congelat și conservat.
- COLESTEROL RIDICAT
- În cantități reduse, guma de guar pare să scadă nivelul colesterolului la persoanele cu colesterol ridicat. Guma de guar și pectina, luate cu cantități mici de fibre insolubile, scad, de asemenea, colesterolul total și „rău” din lipoproteine cu densitate joasă (LDL), dar nu afectează colesterolul „bun” din lipoproteinele cu densitate mare (HDL) sau alte grăsimi din sânge numite trigliceride.
- REDUCE HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ
- Consumul de gumă de guar cu fiecare masă poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu tensiune arterială ridicată. Cu toate acestea, efectele gumei de guar par a fi mai mici decât efectele cojii de psyllium.
- COMBATE DIAREEA
- Adăugarea unui produs specific din gumă de guar la formula de hrănire prin tub administrată pacienților cu îngrijiri critice poate scurta episoadele de diaree și poate reduce numărul de scaune lichide. Guma de guar pare, de asemenea, să scurteze episoadele de diaree la copiii cu diaree.
- DIABET
- Guma guar poate ajuta, de asemenea, diabeticii să mențină un sistem digestiv sănătos și să prevină creșterile de glucoză din sânge. Este un supliment excelent pentru pacienții cu diabet, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este recomandat pentru utilizare în produse de panificație și alte alternative de lapte.
- Sindromul intestinului iritabil (IBS)
- Guma de guar ar putea reduce durerea de stomac și poate îmbunătăți funcția intestinală și calitatea vieții la persoanele cu IBS.
- De asemenea, este folosită pentru obezitate, diabet și multe alte afecțiuni, dar nu există dovezi științifice bune care să susțină aceste alte utilizări.
DESCRIERE PRODUS:
- Guma de guar este un agent de îngroșare și de stabilizare folosit la preparate reci și calde. Produs garantat fără gluten.
- Guma de guar este produsă din semințele de guar, decojite mecanic și măcinate pentru a le îndepărta cojile. Odată uscate, semințele de guar sunt cernute și hidratate.
- Folosită la rece, guma de guar permite îngroșarea instantanee a sosurilor de fructe, supelor de legume, a sosurilor lichide de tip topping, a plăcintelor de legume care nu necesită gătire.
- Binecunoscută pentru capacitatea sa de a îngroșa și stabiliza produsele alimentare, guma de guar poate oferi și unele beneficii pentru sănătate. Studiile indică faptul că ar putea fi benefică pentru digestie, reglarea nivelului zahărului din sânge și al colesterolului și menținerea greutății.
- Este, de asemenea, un aditiv alimentar prietenos cu veganii și este compatibil cu dietele vegane.
- Este o componentă esențială a multor feluri de mâncare și este folosită în mod obișnuit ca liant și emulgator.
- Nu trebuie să aveți cunoștințe speciale pentru a folosi guma de guar.
INGREDIENTE:
- Gumă de guar*
- *ingrediente provenite din Agricultura Ecologică
- Origine: Agricultura India.
- Fabricație: Franța
- Alergeni: 0
- Produs bio garantat fără gluten
- Condiții de păstrare și consum: a se păstra într-un loc uscat și răcoros, departe de lumină.
- Certificare: FR-BIO-01
- Certificare garantat fără gluten AFDIAG: FR-011-032
PREPARARE ȘI UTILIZARE:
- Folosiți 2% din greutatea de lichid folosit pentru o textură adecvată unui topping.
- Pentru utilizarea la cald, se amestecă cu făină fără gluten, aducând luminozitate și moliciune copturilor și patiseriei fără gluten.
- 2% de preparat din greutatea făinii folosite este suficientă pentru a obține un miez de pâine aerat (1g corespunde la aproximativ o jumătate de linguriță).
- Sfaturi de utilizare pentru realizarea unei pâini fără gluten se găsesc la interiorul etichetei
Mariana –
Va recomand cu caldura tuturor guma de guar fara gluten. Experienta de cumparare a fost buna. Voi mai incerca produsele Ma vie sans Gluten.
Doina –
Am folosit la paine dupa indicatiile de pe ambalaj si painea a iesit chiar pufoasa. Foarte utile aceste ingrediente cand gatesti fara gluten.
Maria –
Am adaugat in faina cand am facut chec si a iesit foarte pufos.
Adriana –
Foarte util acest produs. Chiar ies preparate mai pufoase.
Diana –
Un produs excelent. De mare ajutor pentru copturi fara gluten. Am luat si alte marci dar acesta e de calitate
Carmen –
Am folosit si la paine si la prajituri. A functionat si copturile sunt mai pufoase. Recomand.
Roxana –
Guma de guar functioneaza si la rece. Deci am incercat la inghetata. Si a functionat. Dar am folosit masina de inghetata.