Afișez 1 - 32 din 46 de rezultate
-
- 12%
Faina de mei + faina de hrisca – Pachet faina fara gluten
Prețul inițial a fost: 58,67 lei.51,63 leiPrețul curent este: 51,63 lei.Pachet Făină fara gluten compus din Făină de mei si Făină de hrisca certificate fără gluten pentru patiserie și pâine fără gluten.
- Bogată în nutrienți
- Sursă de antioxidanți
- Indice glicemic scăzut
- Bogată în proteine vegetale
- Sursă importantă de fibre
-
Quinoa Real alba, certificata bio 500g Primeal
37,55 lei- continut ridicat de proteine
- o sursa de magneziu si de fibre
- contine gluten in mod natural
- Timp de gatire 12 minute
-
Quinoa rosie 500g
49,90 leiSursă de proteine, fibre, fier, magneziu și proteine, quinoa roșie bio nu conține gluten în mod natural. Crește natural în cantități mici, între culturile de quinoa real albă.
- Comerț bio echitabil origine Bolivia,
- Produs vegan
- Calitate premium
- Gata în 12 minute
-
Faina de orez semiintegral fara gluten 500g
32,20 leiFaina fara gluten de orez semiintegral, faina de baza pentru produse de patiserie și paine fara gluten
- Sursă de energie
- Garantat Fără gluten.
- Digestie ușoară
- Conținut de fibre
- Aport de proteine
- Conținut de vitamine B și minerale(magneziu, fier )
- Versatilitate culinară de la pâine și produse de patiserie, până la sosuri și deserturi
-
Drojdie maia fara gluten cu quinoa – 50g
26,20 leiDrojdie fara gluten cu quinoa tip maia – solutie de top pentru produse de panificație delicioase și sănătoase, fără gluten. Produs garantat fara gluten
-
Biscuiti fara gluten cu crema de cacao si alune 200g
40,32 leiBiscuiți fără gluten bio , cu cremă de cacao și alune, o gustare delicioasă, crocantă și sănătoasă, ideală pentru cei cu intoleranță la gluten.
- ambalați în pachetele individuale
- garantat fără gluten
-
Faina de hrisca fara gluten 500g
33,68 leiFaina fara gluten de hrisca, certificata bio, garantată fara gluten
-
- Bogată în proteine vegetale
- Sursă importantă de fibre
- Indice glicemic scăzut
- Utilizări:
- Pâine și clătite fără gluten
- Biscuiți și prăjituri
- Paste făinoase
- Ca agent de îngroșare în supe și sosuri
-
-
Amidon de porumb fara gluten 500g
31,39 leiAmidonul de porumb bio ingredient esențial pentru deserturi și preparate fără gluten, o alternativă excelentă la făina de grâu, fiind ușor de folosit și versatil în diverse rețete.
- produs bio garantat fără gluten
- pentru prăjituri, biscuiți, creme sau budinci
-
Faina de porumb bio – fara gluten 500g Ma Vie sans Gluten
23,98 leiFăina de porumb bio, certificată fără gluten, perfectă pentru cei cu intoleranță la gluten
- ideală pentru prăjituri, biscuiți și pane-uri crocante.
- se recomandă combinarea cu alte făinuri fără gluten
-
Amidon (faina) de Cartofi Bio – Fara Gluten 500g Ma Vie Sans Gluten
36,20 leiAditiv bio, amidon de cartofi garantat fara gluten.
-
Concentrat supa legume – fara gluten 72g
23,25 leiConcentratul bio de supă cu legume, este un ajutor neprețuit în prepararea ciorbelor, sosurilor și mâncărurilor de legume.
- Produs bio, certificat.
- Fără drojdie.
- Garantat fără gluten
-
Praf de Copt Bio Fara Gluten, Fara fosfati, Fara Amidon 40g
6,85 leiPraf de copt bio Garantat fără gluten
- Fără fosfați
- Fără amidon de porumb
- Excelent pentru prăjituri și dulciuri pufoase, cu textură lejeră
-
Guma de Guar bio fara gluten 60g
22,98 leiGuma de guar este un agent de îngroșare bogat în proteine, utilizat la prepararea sosurilor, toppingurilor sau produselor de patiserie fără gluten.
- ușor de digerat
- ajută la prevenirea tulburărilor de stomac prin reducerea iritației gastrointestinale
- stabilizator, poate îmbunătăți textura preparatelor de panificație
- pentru a îmbunătăți gustul
- garantat fără gluten
- bogat în fibre
-
Mix Gom – agent de afanare fara gluten 60g
31,10 leiAgent de afânare bio fără gluten, bogat în fibre, ajută aluatul să devină moale si aerat, perfect pentru o paine moale, aerată și non-lipicioasă.
- pentru pâine și produse de patiserie fără gluten
- ajutor simplu și eficient pentru aluat
-
- 15%
Chipsuri tortilla nature fara gluten 125g
Prețul inițial a fost: 16,50 lei.14,00 leiPrețul curent este: 14,00 lei.Chipsuri tortilla fără arome
- din porumb bio, fără modificări genetice
- garantat fără gluten
- fără exces de sare, doar ușor sărate
-
Farfalle de orez integral fara gluten 250g
22,46 leiPaste fara gluten – farfalle de orez integral usor de digerat
- Gata în 14 minute
- Fără adaos de sare
-
Cuiburi de tagliatele din orez integral – fara gluten 300g
35,75 leiPaste fara gluten de orez integral potrivite pentru o alimentație echilibrată și variată.
- Potrivite pentru persoanele cu intoleranță la gluten (boala celiacă)
- Conținut ridicat de fibre
- Valoare nutritivă superioară
- Indice glicemic mai scăzut
- Textură fermă
- Gust delicat
- Versatilitate culinară
-
Macaroane din orez integral fără gluten 500g
31,88 leiPaste fara gluten din orez integral sub forma de macaroane – alegerea perfectă pentru o masă sănătoasă, rapidă și usor de digerat
- garantat fără gluten
- bogate în proteine
- preparare în doar 5 minute
-
- 29%
Amidon de tapioca fara gluten 500g
Prețul inițial a fost: 39,25 lei.27,80 leiPrețul curent este: 27,80 lei.Aditiv garantat fără gluten, amidonul de tapioca crește suplețea pâinii și o face mai pufoasă și mai ușor de feliat.
- Versatil– poate fi utilizat într-o varietate de rețete de pâine și produse de patiserie fără gluten
- Gust neutru: nu influențează aroma finală a pâinii.
- Ușor de utilizat: se amestecă ușor cu alte ingrediente și nu necesită o preparare specială
-
Mix paine fara gluten cu quinoa 500g
47,38 leiMix paine fara gluten cu quinoa 500g perfect pentru o paine de 900g. Aceasta paine fara gluten e perfecta pentru sandvisuri.
-
Mini Penne in 3 culori fara gluten 250g
37,62 leiPaste fără gluten bio, semiintegrale, format penne, a căror combinație de culori este dată de ingredientele din compoziție: orez, quinoa, amarant, sfeclă, curcuma.
- garantat fără gluten
- bogate în proteine, fibre și antioxidanți
- pentru o dietă echilibrată și hrănitoare
-
Spaghetti in 3 culori fara gluten 250g
37,28 leiSpaghete bio din Anzi, paste fără gluten garantate AFDIAG cu mai puțin de 20ppm (20 părți pe milion) de gluten. Culorile acestor paste sunt date exclusiv de legumele din compoziție: curcuma, spanac, sfeclă.
- ingrediente 100% ecologice
- aport valoros de proteine, fibre și antioxidanți
-
Lasagna din linte galbena – fara gluten 250g
34,85 leiPaste fara gluten sub foma de lasagna. Contin 90% si 10% orez si sunt perfecte pentru o masa consistenta, dar echilibrată!
- bogate în proteine și fibre
- produs garantat fără gluten
- conținut 90% legume
-
- 22%
Penne cu quinoa fara gluten 250g
Prețul inițial a fost: 33,80 lei.26,50 leiPrețul curent este: 26,50 lei.Paste fara gluten de tip penne din quinoa și orez – alegerea sănătoasă și gustoasă pentru o masă echilibrată.
- paste bio, bogate în nutrienți
- garantate fără gluten
-
Faina de mei – fara gluten 500g
24,99 leiFăină de mei certificată fără gluten pentru patiserie și pâine fără gluten.
- Bogată în nutrienți
- Sursă de antioxidanți
- Indice glicemic scăzut
Utilizări în patiserie și panificație:
-
- Pâine fără gluten
- Prăjituri și biscuiți; Clătite și vafe
- Baze de tartă și aluaturi sărate
-
Faina de sorg bio – fara gluten 500g Ma Vie Sans Gluten
27,85 leiFaina fara gluten de sorg pentru patiserie sau paine fara gluten
- conținut ridicat de fibre
- sursă de proteine
- utilizată la prepararea de pâine și produse de patiserie
-
Mix paine fara gluten cu mei si seminte 500g
43,30 leiMixul Bio pentru paine fara gluten cu mei si seminte este ușor de folosit și obțineți:
- o pâine delicioasă de 900g
- hrănitoare, garantat fără gluten
- fără alergenii comuni
-
Mix paine fara gluten cu hrisca 500g
39,40 leiMix Bio paine fara gluten cu hrisca este ideal pentru cei care doresc să prepare o pâine sănătoasă și delicioasă acasă, fără a compromite calitatea sau gustul.
- produs fără gluten
- produs ecologic
-
Mix faina fara gluten pentru patiserie 500g
37,80 leiMixul de faina fara gluten pentru patiserie este soluția ideală pentru un stil de viață sănătos, fără gluten, având toate ingredientele necesare pentru a pregăti deserturi și gustări gustoase, rapide și sigure.
- gata de utilizat in patiserie
- praf de copt și amidon gata incorporat
- fără gluten
- fără zahăr adăugat
-
Mix faina fara gluten pentru clatite, gofre, pancakes 300g
34,80 leiMix faina fara gluten pentru clatite, gofre, pancakes, cu germeni de hrișcă si nucă de cocos, o opțiune rapidă, sănătoasă și delicioasă pentru preparatele preferate vegane, ecologice. Gata in 10 minute
- aroma și textura tipica pentru clătite
- produs vegan
- garantat fără gluten
- fără porumb
-
Mini turtite din porumb fara gluten 150g
18,80 leiTurtite de porumb bio fara gluten in mod natural, crocante, cu continut mic de grasimi, bogate in proteine, gust de porumb prajit
-
Mix faina fara gluten pentru pizza 350g
32,20 leiMix faina fara gluten pentru pizza este solutia rapida pentru o pizza fara gluten.
- produs vegan
- posibilități variate de utilizare: de la pizza tradițională la focaccia, calzone și chiar crackers
- garantat fără gluten
- blat de pizza în numai 5 minute
Cuprins:
1. Ce este glutenul si cum ne poate afecta acesta starea de sanatate?
2. Cand nu este recomandat sa consumam produse care contin gluten?
3. Care sunt principalele alimente cu un continut ridicat de gluten ?
4. Ce tip de faina este folosit pentru producerea alimentelor fara gluten ?
5. La ce trebuie sa fim atenti atunci cand dorim sa consumam alimente fara continut de gluten?
6. Cum putem elimina intr-un mod eficient din alimentatie produsele ce contin gluten?
7. Ce tip de alimente fara gluten poti sa gasesti in site?
8. De ce sa alegi gama noastra de produse ?
Ce este glutenul si cum ne poate afecta acesta starea de sanatate?
Glutenul este proteina care se găsește în o mare parte dintre cerealele uzuale:
– grau
– spelt
– orz
– secară
– ovăz.
Glutenul se găsește așadar în aceste cereale și în toate preparatele făcute din aceste cereale, dar și în multe preparate industriale, beri și sosuri.
Cu toate acestea, ar trebui făcută o nuanță în ceea ce privește ovăzul, forma de gluten care se găsește în ovăz, este considerat tolerat de pacienții celiaci.
De aceea va fi necesar sa se acorde atentie ca ovazul achizitionat sa fie certificat fara gluten (sigla cu spic de grau taiat), care atesta necontaminarea ovazului cu alte cereale care contin gluten.
Glutenul are proprietatea de a da volum și elasticitate produselor de panificație în timpul procesului de panificație, oferindu-le o textură moale, elastică și masticabilă, fără să se sfărâme.
Glutenul acționează în cele din urmă ca un lipici (numele său provine din latinescul „glu” care înseamnă lipici).
Absoarbe apa care se adauga in faina in timpul prepararii painii, astfel incat sa leaga ingredientele si astfel se genereaza un aluat usor de framantat.
Chiar și pentru persoanele care sunt tolerante la gluten, o masă bogată în gluten va tinde să te facă să te simți greoi și obosit după masă.
Într-adevăr, glutenul este o proteină greu de digerat, necesitând mai multă energie în timpul digestiei și, prin urmare, făcându-l mai lent și mai dificil, explicând această senzație.
Cand nu este recomandat sa consumam produse care contin gluten?
Boala celiacă este o boală autoimună responsabilă de afectarea mucoasei intestinale.
Se mai numește și „intoleranță la gluten”, deoarece se manifestă la ingerarea alimentelor care conțin gluten.
Organismul vede glutenul ca pe un element străin și încearcă să-l atace.
Problema este că apărările implementate de organism la un pacient celiac atacă și propriile celule din intestin.
Acest lucru determină o reacție inflamatorie cronică a pereților intestinali și duce la diferite simptome, mai ales digestive.
Aceste simptome principale sunt diaree, balonare, dureri abdominale asociate adesea cu pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, dureri de cap, oboseală cronică, stare generală proastă, piele palidă, eczeme, afte repetate, tulburări de somn.
Această listă nu este exhaustivă și variază de la o persoana intoleranta fata de alta.
Pe lângă toate aceste simptome, există o malabsorbție a nutrienților și deficiențe de vitamine și minerale, în special fier, calciu și vitamina B9 (acid folic).
Se întâmplă uneori ca intoleranța la lactoză să fie asociată deoarece peretele intestinal este deteriorat, lactoza poate deveni mai dificil sau chiar imposibil de digerat.
Alte manifestări inflamatorii și boli autoimune apar în mod regulat la persoanele cu intoleranță la gluten, precum și un risc crescut de cancer (tract digestiv și organe înrudite) și avorturi spontane la femei.
Singurul tratament pentru boala celiacă este eliminarea totală și permanentă a glutenului din alimentație.
Atunci este indicat să vi se prescrie și să li se explice o dietă fără gluten, având în vedere că glutenul se găsește acum în multe produse din alimentația noastră.
Aceasta boala poate fi declansata la orice varsta, atat la adulti, in orice moment al vietii, cat si la sugari, imediat ce cerealele sunt introduse in alimentatie, si la care putem observa intarzieri de crestere.
Atentie, insa, sa nu confundati boala celiaca si alergia la gluten, care afecteaza mult mai putine persoane (aproximativ 2% din populatie) si care declanseaza o reactie alergica specifica si un raspuns imunitar diferit de celiachia.
Există și oameni despre care se spune că sunt hipersensibili la gluten.
Fără a fi cu adevărat intoleranți, acești oameni au în mod regulat această senzație de greutate și oboseală inexplicabilă după ce au consumat o masă care conține gluten.
De asemenea, pot avea crampe abdominale, balonare, diaree, dureri de cap, asociate cu slăbiciune imunitară, deoarece intestinul în sine este slăbit.
Înțelegem cu ușurință acest lucru când știm că intestinul nostru este primul organ de apărare al sistemului imunitar.
Reducerea consumului de gluten le permite adesea să-și îmbunătățească bunăstarea fizică.
Care sunt principalele alimente cu un continut ridicat de gluten ?
Principalele alimente care contin gluten sunt o categorie de cereale: graul in toate variatiunile sale inclusiv spelt si alte triticale, secara, orz, ovaz.
Despre ovaz am spus mai sus ca poate fi consumat daca e certificat.
Trebuie deasemenea sa considerati in aceasta categorie orice alt aliment, ingredient facut cu aceste cereale: faina, cuscus, bulgur, germeni, etc.
Deasemenea frecvent se poate gasi gluten in condimente, aditivi alimentari sau cosmetici.
Asa ca exista o prabilitate mare ca foarte multe produse sa fie contaminate cu gluten:
– mezeluri si alte preparate din carne
– bere si alte bauturi pe baza de cerealedulciuri de panificatie
– ciocolata
– inghetata
– sosuri si siropuri (maioneza, mustar, siropuri)
– conserve
– otet din cereale
– frisca, si multe altele.
E foarte important sa cititi cu atentie eticheta produsului.
Daca exista un dubiu nu consumati produsul.
Preferabil e sa alegeti produse ce nu contin gluten si sunt certificate (majoritatea au sigla cu spicul taiat sau o inscriptie vizibila prin care se precizeaza ca produsul e fara gluten)
Si nu in ultimul rand am vrea sa mentionam medicamentele.
Multe medicamente au substante de umplutura care contin sau pot fi contaminate cu gluten
Ce tip de faina este folosit pentru producerea alimentelor fara gluten ?
Cele mai frecvente tipuri de faina fara gluten sunt cele din cereale fara gluten:
– orez
– hrisca
– mei
– porumb
– quinoa
– sorg
– amarant
– teff.
Tot in aceasta categorie intra si amidonul de cartofi, tapioca, porumb
Dar mai exista faina fara gluten din leguminoase.
Faina de naut e cea mai cunoscuta, dar mai exista faina din soia, fasole, mazare, linte.
Deasemenea o faina des folosita la prajituri este faina de migdale, dar si alte fainuri din fructe oleaginoase precum nuci sau alune.
La ce trebuie sa fim atenti atunci cand dorim sa consumam alimente fara continut de gluten?
Cel mai important este sa va informati inainte. Informatia este cheia unei alimentatii fara gluten corecte.
In primul rand trebuie sa cititi eticheta produsului si sa fiti convinsi ca nici unul dintre ingrediente nu contine in mod ascuns gluten.
Daca nu stiti ce inseamna un aditiv, nu presupuneti ca e un simplu aditiv si nu contine gluten. Cercetati in continuare.
Nu inseamna ca daca pe eticheta nu ati gasit cuvantul gluten, acel produs nu contine gluten.
Un al doilea aspect este cel al contaminarii cu gluten.
Multe produse se fabrica in unitati care proceseaza si gluten. De exemplu napolitane.
Nu e deajuns sa vedeti ca printre ingrediente nu se afla graul sau altceva care sticti ca contine gluten.
Acele napolitane pot fi prelucrate, transportate prin utilitati prin care anterior au trecut produse cu gluten.
Este important sa fiti siguri ca nu exista contaminare
Cea mai sigura cale de a sti ca un produs e sigur este daca acel produs este certificat fara gluten.
Cum putem elimina intr-un mod eficient din alimentatie produsele ce contin gluten?
Cel mai sigur si eficient mod de a elimina glutenul din alimentatie este sa gatiti acasa unde aveti controlul total al tuturor ingredientelor si al posibilelor contaminari.
Mancarea se pastreaza si se gateste in recipiente si vase separate de cele in care se gateste restul mancarii.
Deasemenea ar fi indicat sa cumparati produse ce cu siguranta nu contin gluten, de preferat certificate
La serviciu sau in calatorii asigurati-va ca aveti pachetelul vostru care este sigur pentru voi
Exista deja restaurante care servesc mancare fara gluten, asa ca trebuie sa le cautati.
Nu in ultimul rand cautati sa fiti membri ai unor comunitati de persoane care sufera de boala celiaca sau intoleranta la gluten.
Schimbati idei, retete si aflati multe din experienta lor.
Ce tip de alimente fara gluten poti sa gasesti in site?
Pe site-ul nostru poți găsi o gama extrem de mare de produse certificate ce nu contin gluten.
Peste 200 de produse din toate categoriile alimentare te asteapta la noi pe site:
– cuscus
– cereale pentru mic dejun fara gluten
– gustari
– creme tartinabile
– gemuri
– maioneza
– cereale boabe
– mancare pentru bebelusi
– bauturi vegetale
– alimente pentru slabire
Am vrea sa punctam in mod deosebit adaosurile culinare fara gluten precum:
– guma de guar
– cuburi de supa
– mix gom si mai multe tipuri de amidon.
Aceste adaosuri sunt esentiale atunci cand gatesti acasa.
Pentru un aluat crescut, pufos si elastic, prentru o supa crema groasa si catifelata, pentru creme de patiserie perfecte, etc.
De ce sa alegi gama noastra de produse ?
Iata cateva motive pentru care noi consideram ca gama noastra de produse este mai deosebita:
- O varietate extrem de mare.
Practic poti gasi aproape tot ce-ti trebuie in domeniul produselor fara gluten.
Si acoperim toata gama cerelelor fara gluten: orez, hrisca, porumb, mei, sorg, amarant, quinoa.
Deci nu trebuie sa mancati doar porumb, puteti alege!
- Certificarea fara gluten.
Produsele noastre sunt certificate de organisme abilitate din Franta, Italia, Polonia si sunt sigure atat pentru cei cu boala celiaca cat si pentru cei cu intoleranta la gluten.
Produsele alese sunt certificate si ecologic si sunt de o calitate superioara raspunzand tuturor cerintelor nutritionale
Boala celiaca poate veni la pachet cu multe alte probleme de genul diabet, intoleranta la lactoza, etc.
Asadar produsle noastre in majoritate sunt vegane si cu un continut redus de zahar.
Exista multe produse (fara gluten) pe piata cu mult zahar, cu multi aditivi nocivi, cu indice glicemic foarte mare.
Produsele noastre sunt sigure pentru foarte multe intolerante si afectiuni. Sunt sigure si pentru copii.
- Produsele noastre sunt gustoase.
Nu am lasat intentionat la urma acest aspect dar credem ca e important ca o persoana bolnava sa nu fie frustrata si sa-si permita o mare varietate de gusturi.